WEL OF GEEN FEYENOORDERS MEE NAAR NANCY?

Er is momenteel bij Feyenoord overleg gaande over de vraag of de club wel of geen supporters mee wil nemen naar de eerste uitwedstrijd in de UEFA Cup-groepsfase, tegen Nancy. Zoals bekend ging het twee jaar geleden helemaal mis in het Franse stadje. Een stad op z'n kop, een wedstrijd die gestaakt werd, de naam van Feyenoord (verder) bezoedeld en een uitsluiting van Europees voetbal.

Niet misselijk allemaal natuurlijk, wat er toen is gebeurd. Toch vind ik dat Feyenoord 'gewoon' supporters mee moet nemen. Om verschillende redenen. Ten eerste: om te laten zien dat het wel normaal kan: Feyenoord mèt supporters in het buitenland. Ten tweede: omdat het destijds niet eens zo zeer de schuld van Feyenoord zelf was…

Die Fransen hanteerden toen (tegen alle smeekbedes en protesten van Feyenoord in) een systeem met losse kaartverkoop, waardoor ook veel Feyenoord"supporters" die in Nederland niet eens naar de Kuip mogen in verband met stadionverboden, makkelijk aan kaarten konden komen. Met alle gevolgen van dien… Nancy is hier overigens (lang nadat Feyenoord al was gestraft) ook nog voor gewaarschuwd door de UEFA.

Daarom ben ik van mening: WEL SUPPORTERS MEE, maar alleen als de Franse club meewerkt.

19 reacties op “WEL OF GEEN FEYENOORDERS MEE NAAR NANCY?

  1. Henk

    Om heel veel problemen misschien te kunnen voorkomen, ben ik bang dat de “goeden” nu, voor deze keer, moeten lijden onder de “kwaden”: geen supporters mee naar Nancy.
    In plaats daarvan een groot scherm in De Kuip.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart

    Helemaal mee eens Henk

      /   Beantwoorden  / 
  3. John

    Wilt u op de hoogte blijven van de wedstrijden van Feyenoord in de grote europese toernooien, dit jaar de uefa cup?? Wordt lid van de Feyenoord in europa hyve!!

    http://www.feyenoord-europa.hyves.nl/

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bas

    Niks, niemand mee… Als daar nu ook maar één vechtpartijtje of wat ook gebeurt liggen we er gelijk voor drie jaar uit!

      /   Beantwoorden  / 
  5. DennisDW

    @Henk wanneer de “de goeden” een keertje onder de “kwaden” zouden moeten lijden zou het niet zo vervelend zijn. jammer genoeg is het al heel erg vaak het geval…

      /   Beantwoorden  / 
  6. jeroen, redactie

    beetje jammer trouwens dat het nooit mogelijk is om de kwaden ook eens een keertje onder de goeden te laten lijden…

      /   Beantwoorden  / 
  7. DennisDW

    wel een idee inderdaad. wanneer je stadionverbod hebt moet je andere supporters naar uitwestrijden “Bobbe”en bier betalen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  8. feyenoordria

    Ik vind dat we eerst die lui in Nancy moeten weg wijs maken dat ze geen vrije verkoop moeten houden met de kaarten.
    Want anders gaan die raddraaiers weer net zo vrolijk mee met feyenoord.
    Ik heb toch geen trek in dat tuig die voor ons de supporters en zeker voor ons kluppie weer daar alles gaan lopen verzieken dit soort lui kunnen we missen als kiespijn.
    Op rotten er mee.
    Ik zou anders zeggen laten we dan maar niet mee gaan naar Nancy .

      /   Beantwoorden  / 
  9. Henk

    @Goedemorgen Dennis,

    Ja, ik ben het, helaas, met je eens. Maar nieuwe rellen en ellende leveren hoogstwaarschijnlijk een europese uitsluiting van jaren op. En ik denk, dat jij dit onze Honderdjarige en regerend BekerKampioen ook niet gunt.

    Prettige dag nog and take care.

    Henk

      /   Beantwoorden  / 
  10. remi

    gewoon niet laten gaan en wat henk zegt is het inderdaad jammer maar als er weer van die zogenaamde supporters (debielen) er heengaan heb je misschien de komende 5 a 10 jaar geen europa cup meer. De goeden moet altijd onder de kwaden lijden maar dat is niet alleen bij voetbal zo

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mike

    Lang niet alle Feyenoorders zijn hooligans! Ik ben er in de Kuip altijd en soms bij uitwedstrijden maar ik heb nog nooit traangas op gehad en dan zou ik misschien ook boos worden en wat gooien!

      /   Beantwoorden  / 
  12. bert

    Als die Fransen gewoon eenmalig in De Kuip hun “thuiswedstrijd” spelen is het probleem opgelost… Maar dat zullen ze waarschijnlijk geen goed idee vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Jeroen, redactie

    eh… nee Bert, dat denk ik ook niet…

      /   Beantwoorden  / 
  14. Eazy

    Zou jammer zijn, want deze wedstrijd moet je eigenlijk winnen. En de supporters kunnen daar o.a. voor zorgen, kijk maar naar Kalmar FF (uit). Nederland en Frankrijk moeten gewoon grenscontroles houden en een meldingsplicht! KLAAR! Dan is de kans minimaal.

    En laten we nou maar eerst zorgen dat die Polen thuis geen gekke dingen doen. Want ik denk dat veel hooligans Nancy laten voor wat het is en zich gaan richten op die Polen. Die zijn namelijk ook geen lieverdjes.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Terpy

    Echte Feyenoorders wel mee, hooligans niet…… valt helaas moeilijk te controleren dus denk dat het verstandig is om maar een keer geen supporters mee te nemen naar Nancy en het zekere voor het onzekere te nemen!

      /   Beantwoorden  / 
  16. feyenoordria

    Het valt wel te controleren maar die franse willen er niet aan die verkopen luk raak de kaarten en daar is feyenoord en de goede supporters de dupe van geworden.

      /   Beantwoorden  / 
  17. 010ZUiD (Y)

    En nog blijf ik me erover opwinden, omdat het overduidelijk de schuld was van de Fransen. Ze zijn meer dan genoeg waargeschuwd.

      /   Beantwoorden  / 
  18. DennisDW

    Ik vind het wel altijd vreemd dat je dan op zo’n dag als Nederlander Nancy waarschijnlijk niet in komt…is dat geen discriminatie? we gaan toch in rotterdam ook niet zeggen dat er een dag geen chinezen, turken, Polen etc, de stad in mogen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  19. feyenoordria

    010 zuid.
    Ik vind dat je gelijk heb want ik ben er ook nog steeds verbaast over dat na alle waarschuwingen Nancy die raddraaiers toe gelaten hebben waar feyenoord en wij de goede supporters de dupe van zijn geworden.
    Vond ook dat de spelers van feyenoord er niets aan konden doen.
    Trouwens de meeste feyenoordsupporters ook niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.